zondag 29 oktober 2017

Klasgenoten

Klasgenoten
Emily Barr
ISBN: 978-90-417-6255-9
Thriller




Susie, een succesvolle kunstenares die met haar geliefde in Zuid-Frankrijk woont, besluit in een opwelling een reünie te organiseren. Ze nodigt haar vier beste schoolvriendinnen uit om ze te imponeren met haar mooie huis, haar lekker foute vriend en haar zonnige bestaan. Tenminste, dat maakt ze zichzelf wijs. Ondertussen weet ze wel beter: deze reünie kan haar schijnbaar perfecte leven maken of breken.
Tijdens het lange weekend bij Susie kletsen de oude vriendinnen bij. Al snel wordt duidelijk dat de vrouwen ondanks hun sterk uiteenlopende levens alle vier achtervolgd worden door het duistere geheim dat ze delen. Ze weten ook dat ze al jaren wachten op dit moment – het moment waarop ze de waarheid onder ogen moeten zien. Emily Barr schreef met Klasgenoten weer een kleurrijke roman vol vaart en humor, een must voor haar vele trouwe fans.


Recensie(s)

Susie, een Britse kunstschilderes van begin dertig, woont met haar vriend Roman in Zuid-Frankrijk. Susie besluit een reünie met drie schoolvriendinnen uit Wales te organiseren en nodigt hen uit voor een lang weekend. Dan arriveren Amanda, drankverslaafde, getrouwd en moeder van twee kinderen, Izzy, gescheiden moeder met een zoontje, en Tamsin, die na de dood van haar moeder in Australië is gaan wonen. Tijdens het weekend komen verschillende, soms geheime, zaken uit het verleden van de vier ter sprake. Zo ook het duistere geheim rond het dodelijke auto-ongeluk van de moeder van Tamsin, die lerares was op de middelbare school van de vier. De Britse auteur schreef artikelen en reisverhalen voor diverse kranten en bladen en debuteerde in 2001 met de bestseller 'Backpack'. Dit boek komt wat langzaam op gang door een heel zorgvuldige opbouw, die echter het verhaal wat remt. Maar als de lijnen duidelijker worden en de personen tot leven komen, krijgt het geheel meer vaart, zodat de tweede helft beslist boeiend genoemd kan worden. Vrij kleine druk.
Redactie




Een thriller wat beslist geen thriller is. Een eenvoudig verhaal over de vriendschap van vier vriendinnen, die uit elkaar is gevallen nadat de moeder van een van hen is overleden. Suzie die in Frankrijk is gaan wonen wil een reünie organiseren en dus komen ze bij elkaar. Ieder met zijn eigen problemen en drie van hen met een geheim. Het is meer een roman die over de liefde gaat, over dronkenschap, vrijheid, verleden, heden en toekomst. Ik heb geen enkel spanningselement gevonden. Zeer kleine druk.
GH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wat vond je van deze post?