zondag 31 maart 2024

Voltooid

Voltooid
Mariska Overman
ISBN: 978-9461-0982861
Thriller

Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?
Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag met de tekst: KLAAR. Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog... blijft het bij dit ene slachtoffer?


Recensies:

Iets beter dan Hoofdzaak, alhoewel de verwikkelingen op kantoor en privégebied nog steeds weinig toevoegen aan het verhaal. De persoonlijke ontwikkelingen bouwen voort op Hoofdzaak en zijn gedeeltelijk vergezocht en niet van belang voor het verhaal. Het boek is spannend, maar het motief en plot zijn zwak en onwaarschijnlijk. Uiteindelijk valt het einde toch weer tegen.
AScornNY


In ‘Voltooid’ vindt je in de eerste hoofdstukken verwijzingen over het eerste boek, aan te raden is ‘Hoofdzaak’ eerst te lezen. Hierdoor snap je de ontwikkelingen van de hoofdpersoon Isabel en collega’s Peter, Menno en nieuwkomer Damon ook beter. Naast de moorden die gepleegd worden en die de nodige vragen oproepen, wordt het thema ‘voltooid leven’ opgevoerd. Het vraagstuk euthanasie wordt van meerdere kanten uiterst respectvol belicht. Voor mij was het boek niet echt spannend, maar door de onderwerpen die naar voren kwamen is het een zeer prettig leesbaar boek met onder anderen emotie, angst, ongeduld en vertwijfeling. Over de plot is nagedacht en de losse eindjes worden op het eind goed verklaard. Ik zou zeggen op naar deel 3.
Wilwilwil


Tweede Boek van Mariska Overman, ik was al Fan sinds haar debuut Thriller Hoofdzaak.
Gewoon een Super goed geschreven boek, de sfeer op het bureau wordt fijn beschreven , net
als de hoofd figuren in het boek.
veel speurwerk dat vindt ik erg leuk aan, ga zo door Mariska !!!
kijk uit naar het derde boek van deze Schrijfster, koop dit boek.......je krijgt er geen spijt van !!!
DeKiek


Het boek 'Voltooid', volgt eigenlijk op het boek 'Hoofdzaak'. Daarom zijn er ook veel verwijzingen te vinden naar dat eerste boek. Echter je kunt makkelijk dit boek begrijpen. Naast de moorden die moeten worden opgelost wordt veel aandacht besteed aan de relaties onderling, de liefdesrelaties, de werkrelaties. Soms wat vergezocht en ingewikkeld. Sommige karakters zijn er ineens maar niet fijn als je  'Hoofdzaak' nog niet hebt gelezen. Het verhaal is erg spannend, een goed boek.
GH


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wat vond je van deze post?