zondag 5 november 2017

Ijsval

Ijsval
Kitty Sewell
ISBN: 978-90-443-1876-0
Roman



In Cardiff, Wales, vindt dokter Dafydd Woodruff dat zijn werk routine is geworden. Het enige probleem in zijn leven is het verlangen van zijn vrouw Isabel naar een kind. Dan ontvangt Dafydd uit het niets een brief uit Moose Creek, een stadje in het hoge noorden van Canada. Daarin vertelt de dertienjarige Miranda Hailey dat zij zojuist van haar moeder heeft gehoord wie haar vader is: niemand anders dan Dafydd.
Een DNA-test lijkt het bewijs daarvoor. Maar Dafydd kan zich niet herinneren dat hij ooit een intieme relatie met Sheila Hailey heeft gehad. Er blijft hem geen andere keus dan de reis naar Moose Creek te maken en de waarheid te achterhalen. In de Canadese wildernis wordt hij geconfronteerd met demonen uit het verleden die hij dacht achter zich te hebben gelaten...

Recensie(s)

De Engelse chirurg Dafydd Woodruff, die samen met zijn echtgenote verwoede pogingen doet om een kind te verwekken, krijgt een brief van een tienermeisje uit het hoge noorden van Canada, waarin ze beweert zijn dochter te zijn. Dafydd is in 1993 tien maanden werkzaam geweest in het ziekenhuis in het Canadese Moose Creek en werkte daar samen met haar moeder, waarmee hij niet al te best kon opschieten. Hij kan zich dan ook niet voorstellen de verwekker te zijn van het meisje en haar tweelingbroer. Maar DNA stelt het onomstotelijk vast. Het eerste deel van het boek speelt zich af in Wales en beschrijft de relatie van het echtpaar Woodruff, met flashbacks naar 1993 toen Dafydd werkzaam was in Moose Creek. Dafydds huwelijk strandt door de affaire. In het tweede deel gaat Dafydd terug naar Canada om kennis te maken met de twee tieners, en om de waarheid te achterhalen. Ondanks de ongeloofwaardige positie van de hoofdzuster in het ziekenhuis van Moose Creek, een zeer leesbaar debuut voor een groot publiek, met goede karaktertekeningen en prachtige sfeerbeschrijvingen van het poolgebied. Normale druk.
Ria Scholten-Boswerger



Een mooi verhaal over een arts Dafydd die in het hoge noorden van Canada heeft gewerkt en nu in Wales woont. Samen met zijn vrouw hebben ze heel veel pogingen gedaan een kind te krijgen wat niet lukt. Dan krijgt Dafydd een brief van zijn dochter, en dat zet zijn wereld op zijn kop. Als hij alles dreigt te verliezen, vrouw, huis en werk, gaat hij terug naar Canada om de zaken uit te zoeken. Maar dan volgt een prachtig verhaal vol van liefde, intriges en spanning, precies zo een roman hoort te zijn. Heeft Dafydd ineens twee kinderen, of drie of een?
GH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wat vond je van deze post?