maandag 15 april 2024

Groene vrijdag

Groene vrijdag
Elvin Post
ISBN: 978-90-=414-08099
Thriller


Winston Malone vindt dat het tijd is om de zaken anders aan te pakken. Hij woont met zijn vrouw Cordelia in een bouwvallig appartement op Staten Island, New York, hij is nauwelijks tevreden met zijn werk bij een geldkantoor en nog minder met zijn salaris. Als hij in de problemen komt met de afbetaling van de driezitsbank die hij voor zijn vrouw heeft gekocht, besluit Winston de laatste wijze woorden van zijn overleden vader in de praktijk te brengen.

Zo raakt Winston verzeild in netelige situaties en in een louche circuit dat bevolkt wordt door een kleurige cast: een in wapens handelende ijscoman; zijn lijfwacht, een dwerg met een verleden in All Star Wrestling; een ex-bajesklant met een obsessie voor een gefrustreerde soapster en de echtgenote van de soapster, een puissant rijke aanbidster van Jerry Springer met een groot geloof in relatiebemiddelingsbureaus. En dan is er ook nog twee miljoen dollar waar iedereen recht op meent te hebben…



Recensies:

Een tot het laatste moment zeer spannend boek. Ik had het dan ook snel uit. Goed verhaal, makkelijk te lezen: het verhaal houd je gevangen en de humor ook. Elvin Post verstaat de kunst je helemaal in de personen in te leven.
FilmAnjaD


Groene vrijdag is het debuut van Elvin Post, waar hij direct de Gouden Strop 2004 mee won. Een terechte keuze, want met dit boek heeft hij een geweldige stap gezet richting zijn grote voorbeeld Elmore Leonard. Als je van Leonards boeken houdt, moet je zeker ook Groene Vrijdag gaan lezen. Goede verhaallijnen, fantastische personages en een mooi plot.
Marcel


Groene vrijdag is een spannend en humoristisch boek. Het verhaalt over een zwarte werknemer die klaar is met zijn baan, die het zat is, schulden te hebben, die zijn baas kan missen en deze man, Malone, besluit dat het anders moet. Op groene vrijdag worden de lonen op zijn werk uitbetaald en hij besluit een overval te plegen. Dat lukt en via een contact waar hij een wapen en sporttas heeft geregeld, wordt hij aangenomen als medepleger van duistere zaken. Het is een heel spannend boek, prettig leesbaar en ook met heel veel humor. Ik had het hele boek moeite me een zwarte Malone voor te stellen. Een leuke aanrader.
GH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wat vond je van deze post?