maandag 8 april 2024

Rennen of sterven Doggerland deel 4

Rennen of sterven
Doggerland deel 4
Maria Adolfsson
ISBN: 978-99024-597-550
Thriller



In het vierde deel Rennen of sterven van de Scandinavische thrillersensatie Maria Adolfsson wordt het opnieuw spannend op Doggerland…
Op Doggerland is het herfstnachtevening – een groots feest waarmee volgens een lange traditie het sterven van de zomer wordt gevierd. En dit jaar is er een nieuw onderdeel aan toegevoegd: Doggerlands eerste Pride parade. Alsof dat nog niet genoeg is, is het ook nog een verkiezingsjaar. En dus is de havenstad gevuld met een gevarieerd publiek.
Karen Eiken Hornby bekijkt het allemaal van een afstandje, jaloers omdat ze vanwege haar zwangerschap niet mee kan drinken. En dan opent iemand het vuur op het nietsvermoedende publiek...

Recensies:

Herhaling van zetten en vooral van beschrijvingen: alle vaste figuren passeren de revue, net als de gebruiken (dit keer een herfstevening buiten) en dan overeenkomstige verhaallijnen als in de vorige delen. Het maakt het zeer saai, voorspelbaar, steeds hetzelfde boek.
Drie sterren, omdat de sfeer zonder twijfel Scandinavisch is en daar houden we van. Maar ook niet meer dan dat: dit sjabloon is uitgewerkt voor mij.
Leesvriendin 59


Net als de 3 vorige boeken, een fantastische thriller. Ik kan niet wachten tot deel 5.
Jojanneke


Weer een fantastische thriller van Adolfsson. Het speelt zich af in Doggerland, een gebeid wat niet meer bestaat maar wel een hele geschiedenis heeft. Leuk is het om een boek over de geschiedenis van Doggerland erbij te hebben. Het verhaal is eigenlijk een vervolg op de eerdere drie delen. Een rechercheur die een heel ingewikkelde zaak oplost. De persoonlijke verhalen van de personages gaan ook door als vervolg en dat is wel leuk. Het verhaal is weer rete spannend en een besliste aanrader om de hele serie te lezen. Ik kijk uit om deel 5 te kunnen aanschaffen. Deze serie blijf ik houden en belandt niet in het doorgeefsysteem.
GH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wat vond je van deze post?