zondag 25 februari 2024

Schijnbeeld

Schijnbeeld
Peter Robinson
ISBN: 978-90-22991275
Thriller




Een paar dagen voor kerstmis wordt ?'s avonds het lichaam van Caroline Hartley gevonden door haar partner Veronica Shildon. Het is een lieflijk tafereel, het haardvuur brandt, Vivaldi klinkt uit de luidsprekers en de kerstboom is versierd. afgezien van Caroline, die naakt is en onder het bloed zit. Inspecteur Alan Banks en zijn partner Susan Gay hebben algauw een waslijst aan verdachten: Veronica's vroegere echtgenoot, Caroline's excentrieke broer, een feministische dichteres en de complete cast van het amateur toneelgezelschap.


Recensies:

Weer een prima detective van Robinson. Mooie karakters, interessante setting met veel mogelijke verdachten. Langzaam maar zeker worden verhalen helder en komen diverse lijntjes bij elkaar. En Alan Banks is een hoofdpersoon waar de auteur nog veel kanten mee uit kan: intelligent, gedreven en niet wars om af en toe buiten de lijntjes te kleuren.
Janneke Bouwman


Weer een goede Alan Banks thriller van Peter Robinson. Vlot verteld, prettig lezend, maar toch net niet die kwaliteit die ik van hem gewend ben. Dat komt misschien doordat Robinson het sociaal thema dit keer niet zo heeft uitgewerkt als hij anders pleegt te doen. En toch leende het zich er best voor, deze 'verboden liefde'.
Los daarvan was het weer een boeiende thriller met fascinerende karakters en interessante intriges.
Wat een geweldige serie is het toch met deze Alan Banks.
Sikhay


Een spannend verhaal over de moord op een vrouw. Het slachtoffer had een relatie met Veronica, die eerst getrouwd was geweest. De toneelvereniging heeft een verband met de zaak, maar ook de ex-man van Veronica, de buren, de broer van het slachtoffer. Doordat de karakters zo uit en te na zijn beschreven en hun hele ziel en zaligheid wordt benoemd, heeft dat wel erg de spanning uit het boek gehaald. Ik meende af en toe een roman te lezen. Jammer
GH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

wat vond je van deze post?